vERNESKO

BRY DEG OM FØTTENE DINE! 


HVORFOR ER DET VIKTIG MED VERNESKO? 

Arbeidere i alle yrker opplever et felles problem verden over hver dag: Sko som ikke er ergonomisk designet kan føre til skader og langsiktige problemer, som for eksempel i rygg og ben. 


Kravene som stilles til vernesko

Verneskoen skal forhindre og lindre for eksempel kne- og hofteproblemer, hælsporer, korsryggsmerter og inflammasjon. For oss er dette like viktig som å forhindre direkte ytre støt. Så bry deg om føttene dine! Det vil gi deg muligheten til å jobbe hardere og lengre enn noensinne.


Foten har en naturlig støtabsorbsjonsevne. Denne ønsker man naturligvis ikke å redusere, men tvert imot bevare. Med et velvalgt støtabsorberende materiale øker man komfort og reduserer støtabsorbsjon fra andre deler av kroppen.


Kravene til vernesko kan variere avhengig av arbeidsmiljøet og bransjen. Her er noen vanlige krav som ofte stilles til vernesko:


  • Tåbeskyttelse: Vernesko må ha en beskyttende tåkappe som kan være laget av komposittmaterialer (f.eks. fiberforsterket plast), metall (f.eks. stål) eller termoplastisk polyuretan (TPU). Tåkappen skal være i stand til å motstå en viss mengde kraft og beskytte føttene mot kompresjon eller støt.

  • Sålebeskyttelse: Vernesko kan ha en spesiell sålekonstruksjon for å beskytte føttene mot gjennomtrengning av skarpe gjenstander som spiker eller glass. Sålen kan være laget av en pene-treringsbestandig (PRS) plate eller et metallkomposittmateriale.

  • Sklisikkerhet: Vernesko må ha en yttersåle med godt grep for å minimere risikoen for fall på glatte eller ujevne overflater. Sålen kan være laget av gummi eller andre sklisikre materialer.

  • Støtdemping: Vernesko bør ha egenskaper for å absorbere og redusere støtbelastningen på føttene, spesielt i bransjer der det er risiko for fallende gjenstander eller tungt utstyr.

  • Elektrisk isolasjon: I arbeidsmiljøer der det er risiko for elektrisk strøm, kan vernesko ha egenskaper som isolerer føttene mot elektrisk støt.

  • Vanntetthet: I visse miljøer eller arbeidsoppgaver kan det være nødvendig med vernesko som er vanntette for å holde føttene tørre og beskyttet mot vann eller væsker.


EN ISO 20345 - Vernefottøy

Tåvernhetten skal beskytte tåpartiet mot klem og fallende gjenstander

Falltest:   200 Joule (spiss lodd på 20 kg) - fra 1 meter høyde

Trykktest:   15kN

EN ISO 20347 - Fottøy for arbeid uten tåvernhette

Arbeidsfottøy uten krav til tåvernhette

EN 13832-2 - Fottøy beskyttelse mot kjemikalier (syrer og etsende væsker)

Fottøy som beskytter mot kjemikalier (syrer og etsende væsker)

POPULÆRE MODELLER:
4,710.00 kr2,490.00 kr
3,270.00 kr1,990.00 kr

SE UTVALGET AV FOTTØY