HVORDAN KLER JEG

MEG I REGNET?


HVORDAN KLER JEG MEG I REGN?

Under tøffe utendørsforhold med regn og vind, er det avgjørende med klær som både holder deg varm og tørr, og samtidig tillater deg bevegelsesfrihet uten å bli klam og svett. På tidspunkter hvor beskyttelse mot fuktighet, vind og kulde er avgjørende, er det essensielt at regntøyet lever opp til forventningene.


Her er en guide for hvordan du optimalt bør kle deg, og hva du skal vurdere, når du forbereder deg på å jobbe i regn.


  • Velg regnklær avhengig av ditt fagfelt. Hvis du tilbringer mye tid utendørs i værutsatte områder, vil du trenge regntøy av høyere nivå.

  • Det er essensielt å huske at hele kroppen din trenger beskyttelse mot regn og kulde. Jakke, bukser og fottøy er alle like viktige - unngå å ta snarveier.

Vi tilbyr et bredt utvalg som dekker alle situasjoner og forhold: fra lettere basic-plagg som presterer utmerket i tøffe omgivelser, til ekstremt slitesterkt regntøy konstruert for de mest krevende forholdene.


  • Vanntetthet er en vitenskap, og det grunnleggende prinsippet er at regntøystoff normalt bør ha en vanntetthetsgrad på 3 000 mm (3 m) eller høyere.

  • Stoffene i disse plaggene er laminert med en membran for å sikre at de både puster og er vanntette. Laminering innebærer i prinsippet å feste en tynn plastfilm til stoffet.

  • Det er to hovedtyper: En type har små mikroskopiske porer som tillater damp å slippe ut, men som er for små til å la vannpartikler trenge inn.

  • Den andre typen inneholder et materiale i lamineringsfilmen som fjerner fukt fra innsiden av plagget og transporterer det ut. Denne varianten er spesielt egnet for klær i kalde klimaer, da dens effektivitet er avhengig av at temperaturen er kaldere på utsiden av plagget.

  • I begge tilfeller gjør lamineringsfilmen stoffene vanntette. Et annet alternativ for å gjøre plagg vanntette, er å legge et lag med plastbasert materiale på enten innsiden eller utsiden av stoffet.

  • Stoffets forside er ofte behandlet med et vannavstøtende materiale for å maksimere vanntettheten. Dette sikrer at regndråpene preller av overflaten og hindrer vannet i å bli absorbert av det ytre stoffet, noe som forhindrer plagget i å bli tungt og kaldt. Dette bidrar også til å avvise smuss, som ellers kan føre til vanninfiltrasjon gjennom membranen.


ANBEFALTE PLAGG SOM SIKRER BÅDE VANNTETTHET, PUSTEEVNE OG VARME I ETT OG SAMME PLAGG
1,790.00 kr1,290.00 kr
1,359.00 kr1,087.20 kr
2,560.00 kr1,890.00 kr
1,790.00 kr1,290.00 kr

SE KOMPLETT UTVALG AV REGNKLÆR