Hendene våre er et av de viktigste verktøyene vi har. De er utsatt for forskjellige typer risiko hver dag. Alt fra tørre, våte, kalde miljøer, samt risikomiljøer. Hendene våre er det verktøyet vi bruker til alle arbeidsoppgaver.

PASSFORM OG KOMFORT

Vi utfordrer eksisterende materialer og design for økt komfort gjennom en god passform, nyskapende materialvalg og design.

MODERNE DESIGN

Jobb møter sport. Et oppdatert design som utfordrer gjeldende arbeidshansker og tiltrekker seg en målgruppe med en yngre tankegang.

MILJØVENNLIG OG PRAKTISK

Riktig valg av materiale skal både være bra for hånden din og for miljøet. Vi praktiserer en kontrollert og ansvarlig produksjonssyklus, som vi gjerne gir våre kunder og ansatte innsikt i.

HOLDBARHET

Slitestyrke handler om produktøkonomi og miljøhensyn. Vårt mål er at våre hansker skal være de mest lønnsomme, både for brukeren og miljøet.

ULIKE HANSKER
nat-Gloves9.jpg
 

Viktig å vite om hansker

Hendene våre er det viktigste verktøyet vårt, og de utsettes for mange forskjellige risikoer i ulike arbeidsmiljøer. Derfor er det viktig at man velger riktige hansker for å minske risikoen for uhell. Hanskene skal være riktig merket, og det må dokumenteres at de lever opp til kravene. De skal heller ikke inneholde helsefarlige stoff som kan forårsake allergiske reaksjoner. Det kan være vanskelig å velge hansker siden det finnes så mange forskjellige typer og modeller å velge mellom. Det er viktig å huske at alle hender er forskjellige, og man må prøve hansken for å være sikker på at den passer. Sømmene skal sitte rett, de skal være elastiske, komfortable og slitesterke. Når du vet hvilken modell som oppfyller dine behov, må du velge riktig størrelse. En hanske med god passform reduserer risikoen for skader og skrubbsår, og den får deg til å prestere bedre.

Velg riktig hanske

Det er veldig viktig å velge riktig størrelse og passform på hanskene for å unngå ulykker. Hvis du har for store hansker, kan det øke risikoen for at du blir sittende fast i bevegelige maskindeler. Det kan også bli vanskeligere å håndtere gjenstander. Les mer om tjenesten vår Rett hanske til jobben.

 

Kontroller merkingen i hanskene

Vernehansker merkes med såkalte piktogrammer (standarder) for å vise hva de beskytter mot. Hansker som beskytter mot flere risikoer, blir derfor merket med flere piktogrammer, ett for hver risiko. Les mer under standarder for hansker.

Forskjellige typer hansker

Hansker bør velges basert på det behovet man har og det arbeidsmiljøet man befinner seg i. 

 

Hansker som beskytter mot mekaniske risikoer

Det gjelder å velge en arbeidshanske som er grundig utvalgt for å passe til det aktuelle arbeidsmiljøet eller den arbeidsoppgaven som skal utføres. Arbeidshansker har en rekke ulike egenskaper. Nedenfor beskriver vi to behov.

 

Tynne arbeidshansker, elastiske og føyelige

Tynne hansker sørger for at du beholder fingerfølelsen, samtidig som du får en fullgod beskyttelse for hendene dine. Med disse hanskene får du både godt grep, følsomhet og tett passform. Disse passer bedre til finarbeid enn til grovarbeid.

 

Kraftige arbeidshansker, slitesterke modeller som tåler tøffe tak

Kraftigere hansker tåler litt tøffere tak. Prioritet og fokus er lagt på beskyttelse og slitestyrke. Kraftige arbeidshansker er laget av materialer som er valgt med akkurat disse egenskapene i tankene. Slit dem, og behold helsen.

 

Hansker som beskytter mot kutt

Velg en hanske med kuttbeskyttelse når du arbeider med skarpe gjenstander. Stålkanter, kniver, glass og andre gjenstander er ikke noe hyggelig å arbeide med dersom man ikke har riktige hansker.

 

Hansker som beskytter mot sveising og varme

Det finnes ingen snarvei til å beskytte hånden mot en sveiseflamme på 1200 °C. Det må være best mulig kvalitet både på det ytre og det indre materialet samt fôret i hanskene. Smidighet, følsomhet og god bevegelighet skal ikke glemmes, da det er viktig å beholde fingerfølelsen og produktiviteten.

 

Vanntette hansker

Vi bestemmer ikke over været, men vi bestemmer over klærne våre. Varme og tørre hender er alltid å foretrekke, uavhengig av om du jobber ute i regn eller i våte miljøer. Det finnes både vannavvisende og vanntette modeller.

 

Varmfôrede hansker

Varmfôrede hansker brukes til å holde varmen på kalde dager. Til tross for fôr og slitesterkt materiale bør hanskene være så smidige som mulig. Materialet skal være mykt, og fôret skal være så tynt som mulig, uten at varmeevnen forringes.

Hansker som beskytter mot kjemiske stoff og engangshansker 

Av og til er det noe så banalt som såpe hendene må beskyttes mot, og av og til mye verre ting som både kan etse og forårsake alvorlige skader. En hanske som beskytter mot kjemiske stoff eller en engangshanske gir fullgod beskyttelse på det nivået du trenger. 

Å velge riktig kjemikaliebeskyttelse er noe av det viktigste og kanskje vanskeligste når det gjelder hansker.

I våre tabeller for kjemisk beskyttelse finner du en anbefaling om hvilket materiale og hvilken hanske som gir best vern mot forskjellige kjemikalietyper. Det kommer en rekke nye kjemikalier hvert år.

Ved den minste tvil om valg av kjemikaliebeskyttelseshanske er det alltid lurt å kontakte oss.

Alle bedrifter som bruker og håndterer kjemikalier, skal i henhold til EU-lov ha produktdatablader for de kjemikaliene de håndterer i virksomheten. På disse produktdatabladene finnes det informasjon om CAS-nummer og konsentrasjon. Med tilgang til denne informasjonen kan vi deretter gi en bedre anbefaling og også fortelle deg hvor lenge hansken beskytter mot enkelte kjemikalier. 

 

Fritidshansker

Disse hanskene er tilpasset for fritidsaktiviteter. Behovet kan være varmfôret, luftig eller vanntett.

Materialveiviser

Det brukes flere ulike materialer i vernehansker. Hvilke materialer som brukes, avhenger av egenskapene i forhold til behovet. Vernehanskene skal være smidige, komfortable og slitesterke, og de skal beskytte mot ulike risikoer. Her følger en kort beskrivelse av forskjellige materialer som vanligvis brukes i vernehansker.

 

Skinn

Visste du at huden din er ekstremt følsom for temperatur- og fuktighetsforandringer? Vi reagerer ved så små temperatursvingninger som +/– 0,2 °C. Skinn er et naturmateriale som tilpasser seg temperaturforandringer og beskytter mot kulde og varme. Det er først og fremst tre forskjellige skinntyper som brukes til arbeidshansker: Svin, storfe og geit. De kjennetegnes også av ulike egenskaper, som du kan lese mer om nedenfor.

 

Skinn av storfe

 • Meget slite- og rivesterkt skinn.

 • Stopper fuktighet relativt bra.

 • Skinn av storfe er det tykkeste skinnet og er derfor meget velegnet til arbeidshansker som utsettes for stor slitasje.

 

Skinn av svin

 • Skinn av svin «puster» fordi det har små hull etter svinets bust.

 • Stopper ikke fuktighet.

 • Ved hjelp av ulike behandlingsmetoder kan man fremstille et meget mykt og sterkt skinn.

 

Skinn av geit

 • Svært smidig og slitesterkt skinn.

 • Geiteskinn er vanligvis litt tynnere og passer derfor godt til hansker der det kreves stor følsomhet eller fingerfølelse.

 • Stopper fuktighet på en god måte fordi det naturlig inneholder fett.

Skinnet kan deles i flere lag, og de nedre lagene kalles spaltskinn. Dette skinnet har ujevn overflate som gir godt grep. Narvskinn er skinnets overside, den glatte flaten.

Spaltskinn er mer porøst og gir ikke den samme beskyttelsen mot fuktighet som narvskinn gir. Spaltskinn brukes blant annet til varmebeskyttelses- og sveisehansker, siden det gir bedre beskyttelse mot varme enn narvskinn.

 

Materialer for dypping og belegg

 

Lateks

 • Lateks (gummi) er et naturmateriale som har meget høy elastisitet.

 • Gir god slitasjemotstand og godt grep.

 • Det har god kjemikaliebestandighet mot alkoholer og vannløselige kjemikalier som for eksempel rengjøringsmidler.

 • Lateks inneholder naturlig et protein som kan forårsake allergiske reaksjoner både ved produksjon og bruk.

Nitril

 • Nitril er en syntetisk gummi.

 • Den er meget slitesterk og gir både godt tørrgrep og godt våt- og oljegrep.

 • Materialet er også bestandig mot for eksempel oljer, løsemidler og fett.

PU (polyuretan)

 • PU brukes som belegg på både hansker og tekstiler, og det brukes blant annet til kunstskinn.

 • PU gir et mikroporøst belegg som puster, siden det i produksjonsprosessen blir blandet med et løsemiddel som raskt fordamper og danner hulrom i polyuretanlaget slik at vanndamp kan passere.

 • Det gir et tynt og smidig belegg som gir god fingerfølelse, godt tørr- og våtgrep og god fleksibilitet i lave temperaturer.

PVC

 • PVC er en plast.

 • Den kjennetegnes av god slitestyrke og gir ofte et godt tørt og vått grep.

 • Hansker av PVC gir god beskyttelse mot flere vannløselige kjemikalier.

 • De gir også begrenset beskyttelse mot organiske løsemidler.

Neopren

 • Neopren er merkevarenavnet på kloropren, som er et syntetisk gummimateriale med god varmeisolasjon.

 • Som kjemikaliebeskyttelse gir det god beskyttelse mot blant annet oljer, fett, organiske hydrokarboner og syrer.

 

Tekstilfibre og materialer

Bomull

 • Naturfiber med god slitestyrke og høy absorpsjonsevne.

 

Nylon (polyamid)

 • En sterkt, elastisk og smidig syntetisk fiber med meget lav absorpsjonsevne.

 

Polyester

 • En sterk og elastisk syntetisk fiber med meget lav absorpsjonsevne.

 

Akryl

 • En syntetisk fiber med gode varmeisolerende egenskaper, høy lystålighet og middels slitestyrke.

 • Brukes ofte istedenfor ull.

 

Aramid

 • Et aromatisk polyamid som er mye sterkere enn vanlig polyamid.

 • Meget varmetålig, og har meget høy strekkfasthet og rivestyrke.

 • Også en meget god fiber til kuttbeskyttelse.

 • Er best kjent under merkevarenavnet Kevlar.

 

HPPE/HDPE

 • En veldig sterk og lett fiber av polyeten som gir god kuttbeskyttelse.

 

Elastan

 • En høyelastisk syntetisk fiber som ofte brukes i tekstiler med stretch for å beholde formen.

 • Vanlige merkevarenavn på denne fiberen er Lycra og Spandex.

 

Softshell

 • Et samlenavn for vind- og vannavvisende myke materialer.

 • Består av ett eller flere strikkede materialer som er laminert med en film eller en membran for å gi vind- og vannavvisende egenskaper.

 

Neopren

 • Neopren er merkevarenavnet på kloropren, som er et syntetisk gummimateriale med god varmeisolasjon.

 • Dette er et elastisk materiale med en viss støtdemping som passer godt til knokebeskyttelse.

 

Kunstskinn

 • Syntetisk materiale som etterlikner utseendet til skinn og til en viss grad også skinnets egenskaper.

 • Materialet er slitesterkt og smidig, og det passer utmerket til både tynne og smidige som kraftige arbeidshansker.

 • Det finnes to forskjellige typer kunstskinn. PU-laminert polyester eller nylon. Det er tynt, men likevel slitesterkt, og det gir godt grep og har en vannavvisende overflate. Kan ligne på narvskinn av utseende. Mikrofibermateriale av polyuretan og nylon som er mykt og slitesterkt med gode pusteegenskaper. Ligner på spaltskinn av utseende.

 • Vanlige merkevarenavn er Clarino og Serino, med flere.

Standarder

Kategorier

Vernehansker deles inn i 3 kategorier, avhengig av type og hvilken risiko eller fare hanskene skal beskytte mot:

 

Kategori 1 – hansker til bruk i lavrisikosituasjoner.

Eksempler på hansker i denne kategorien er husholdningshansker til beskyttelse mot vaske-, oppvask- eller rengjøringsmidler og hansker til beskyttelse mot varme gjenstander eller temperaturer som ikke overstiger +50 °C. Øvrige hansker i denne kategorien kan være til lettere arbeid i for eksempel hage eller arbeidsoppgaver der risikoen for alvorlig skade er liten.

 

Kategori 2 - alle typer hansker som ikke er klassifisert som kategori 1 eller 3.

I denne kategorien klassifiseres hansker som brukes der risikoen ikke er klassifisert som lav eller svært høy. Her kreves det også at hanskene er testet ved et godkjent testinstitutt og typegodkjent av akkreditert organ. Disse hanskene skal være merket med et piktogram som viser hanskens beskyttelsesfunksjon. I denne kategorien finner man ofte hansker som beskytter mot mekanisk risiko i henhold til EN 388.

 

Kategori 3 - hansker som skal brukes i farlige omgivelser og der det er høy risiko for at en alvorlig skade kan oppstå.

Hansker i denne kategorien brukes når det er risiko for at det kan oppstå alvorlig eller varig skade, for eksempel ved håndtering av aggressive kjemikalier. For at disse hanskene skal få CE-merket, kreves det at de er testet av godkjent testinstitutt, godkjent av akkreditert organ samt at produksjonskontroll av produkt eller produksjon er gjennomført.

 
 
 
EN420.png

EN 420

I denne standarden defineres de generelle kravene som gjelder for alle vernehansker:

 • Hanskene som sådan skal ikke utgjøre en risiko eller forårsake skade på brukeren.

 • Hanskematerialet skal ha en pH-verdi mellom 3,5 og 9,5.

 • Høyeste tillatte krominnhold (seksverdig krom) i skinnhansker er 3 mg/kg.

 • Produsenten skal informere om det er stoffer i hansken som er kjent for å forårsake allergier.

 • Hanskestørrelsene er standardisert når det gjelder minimumslengde.

EN388.png

EN 388:2003

Hansker som beskytter mot mekaniske risikoer.

I følge denne standarden testes fire ulike egenskaper: Slitestyrke, kuttbestandighet, rivestyrke og punkteringsmotstand. Det skal vises fire tall sammen med piktogrammet (alternativt seks tegn). Disse angir hanskens resultatnivå.

 • Det første tallet viser slitestyrken.

 • Det andre tallet viser kuttmotstanden.

 • Det tredje tallet viser rivestyrken.

 • Det fjerde tallet viser punkteringsmotstanden.

Hva hvert tall betyr finner du ut i vår resultattabell.

 

1. Slitestyrke

Materialet utsettes for slitasje/sliping med sandpapir under et fastsatt trykk. Beskyttelsesfunksjonen angis på en skala fra en til fire, avhengig av hvor mange omganger det kreves før det går hull på materialet. Jo høyere tall, desto bedre slitestyrke.

 

2. Kuttmotstand

Her regnes det antall ganger kniven føres over materialet, med konstant trykk, før den skjærer gjennom materialet. Resultatet angis på en skala fra 1 til 5, der 5 er det beste resultatet.

 

3. Rivefasthet

Her måles den kraft som kreves for å rive i stykker hanskens materiale. Beskyttelsesfunksjonen angis på en skala fra 1 til 4, der 4 angir det sterkeste materialet.

 

4. Punkteringsbestandighet

Her måles den kraft som kreves for å punktere materialet med en spiss gjenstand. Beskyttelsesfunksjonen angis på en skala fra 1 til 4, der 4 angir det sterkeste materialet.

EN388.png

EN 388:2016

Hansker som beskytter mot mekaniske risikoer.

I denne standard testes egenskaper som: slitestyrke, kuttbestandighet, rivestyrke, punkteringsmotstand og slagbeskyttelse. I tilslutning til piktogrammet skal fire siffer og alternativt to bokstaver vises. Disse tegnene angir hanskens prestasjonsnivå.

 • Det første tallet viser slitestyrken.

 • Det andre tallet viser kuttmotstanden.

 • Det tredje tallet viser rivestyrken.

 • Det fjerde tallet viser punkteringsmotstanden.

 • Bokstavene A-F viser skjærebestandighet i henhold til TDM-testen ISO 13997.

 • Bokstaven P viser om hansken har slagbeskyttelse.

 

Hva respektive siffer og bokstav angir finner du ut i vår resultattabell.

 

1. Slitestyrke

Materialet utsettes for slitasje/sliping med sandpapir under et fastsatt trykk. Beskyttelsesfunksjonen angis på en skala fra en til fire, avhengig av hvor mange omganger det kreves før det går hull på materialet. Jo høyere tall, desto bedre slitestyrke.

 

2. Kuttmotstand, coupe-test

Her testes hanskens skjærebeskyttelsesnivå. En kniv føres over hanskens materiale til den skjærer igjennom. Resultatet angis på en skala fra 1 til 5, der 5 er det beste resultatet. Hvis materialet gjør kniven sløv skal testen isteden utføres i henhold til ISO 13997, se punkt 5.

 

3. Rivefasthet

Her måles den kraft som kreves for å rive i stykker hanskens materiale. Beskyttelsesfunksjonen angis på en skala fra 1 til 4, der 4 angir det sterkeste materialet.

 

4. Punkteringsbestandighet

Her måles den kraft som kreves for å punktere materialet med en spiss gjenstand. Beskyttelsesfunksjonen angis på en skala fra 1 til 4, der 4 angir det sterkeste materialet.

 

5. Skjærebestandighet, TDM-test ISO 13997

Her testes hanskens skjærebeskyttelsesnivå hvis materialet gjør kniven sløv under coupe-testen. Resultatet angis med en bokstav, A-F, der F angir høyeste beskyttelsesnivå. Når en av disse bokstavene angis er det den som bestemmer hanskens beskyttelsesnivå isteden for sifferet.

 

6. Slagbeskyttelse

Om hansken har beskyttelse mot slag angis dette med en P som sjette og siste tegn.​

EN13997.png

EN 13997

Vurdering av motstand mot kutting med skarpe gjenstander.

 • En alternativ test for kuttbeskyttelse som anbefales for kuttbeskyttende materialer med høy motstand.

 • En kniv kutter gjennom materialet med konstant hastighet og økende kraft.

 • Beskyttelsesnivået angis i det antall Newton, eller den kraften som må til for å skjære gjennom 20 mm av materialet.

EN374-1.png
EN374-3.png
EN374-4.png

EN 374

Vernehansker mot kjemikalier og mikroorganismer.

Denne standarden spesifiserer kravene til hanskene slik at brukeren beskyttes mot kjemikalier og/eller mikroorganismer.

 • Minste tillatte lengde for hansker, som er vanntett, skal være i henhold til EN420.

 • Hansken testes for lekkasje med luft og/eller vann og vurderes i henhold til akseptert kvalitetsnivå, såkalt AQL-nivå, 1, 2 eller 3 ved gjennomtrengningstesten. Dette testes på alle kjemikaliebeskyttelseshansker, uansett beskyttelsesnivå. 

 

Se vår AQL-tabell

 

I denne tabellen finner du en generell oversikt over ulike hanskematerialer som gir egnet beskyttelse mot ulike typer kjemikalier.

 • Hvis ikke minimumskravet for kjemikaliebeskyttelse oppfylles, klassifiseres hansken i stedet som "Lav kjemikaliebeskyttelse". Da består den kravene til nivå 2 i gjennomtrengningstesten, AQL-nivået.

 • Beskyttelse mot «Mikroorganismer» oppfylles dersom hansken består minst yteevnenivå 2 i gjennomtrengningstesten, AQL.

 

ADVARSEL!

Kjemikaliebeskyttelsestestene utføres i laboratoriemiljø og gjenspeiler ikke alltid den virkelige brukstiden på arbeidsplassen. Det er derfor viktig å fastslå hvilken hanske det er hensiktsmessig å bruke og hvor lenge den beskytter i respektive arbeidssituasjon.

EN511.png

EN 511

Vernehansker mot kulde.

I denne standarden måles det hvor godt hansken tåler både omgivelseskulde og kontaktkulde. I tillegg testes vanngjennomtrengning etter 30 minutter.

 • Det første tallet viser hvor godt hansken tåler omgivelseskulde (resultatnivå 0–4).

 • Det andre tallet viser hvor godt hansken tåler kontaktkulde (resultatnivå 0–4).

 • Det tredje tallet viser hanskens beskyttelse mot vanngjennomtrengning (resultatnivå 0 eller 1, hvor 0 angir «vanngjennomtrengning etter 30 minutter» og 1 angir «ingen vanngjennomtrengning etter 30 minutter»).

EN12477-1.png

EN 407

Vernehansker mot varme.

Denne standarden spesifiserer krav og testmetoder for hansker som skal beskytte mot varme.

Tallene ved piktogrammet angir resultatet av respektive test som inngår i standarden. Jo høyere tall, desto bedre beskyttelse.

 

1. Materialets brannegenskaper

Man måler hvor lang tid materialet gløder, alternativt brenner, etter at det er antent med en gassflamme.

 

2. Beskyttelse mot kontaktvarme

Hansken utsettes for temperaturer mellom +100 °C og +500 °C. Deretter måles det hvor lang tid det tar for innsiden av hansken å bli 10 °C varmere enn den var i utgangspunktet (ca. 25 °C). Tiden må være minst 15 sekunder for godkjenning.

 

3. Beskyttelse mot åpen flamme

Her måles det hvor lang tid det tar å øke varmen på innsiden av hansken med 24 °C ved hjelp av en gassflamme (80 kW/m2).

 

4. Beskyttelse mot strålevarme

Her måler man gjennomsnittstiden for en varmegjennomtrengning på 2,5 kW/m2.

 

5. Beskyttelse mot dråper av smeltet metall

Testen baseres på antallet dråper av smeltet metall som genererer en temperaturøkning mellom materialet og huden med 40 °C.

 

6. Beskyttelse mot smeltet metall

En PVC-film festes på baksiden av materialet som skal testes. Deretter helles flytende jern på materialet. Målingen utgjøres av hvor mange gram smeltet jern som kreves for å skade PVC-filmen.

EN12477-1.png
EN388.png

EN 12477

Vernehansker for sveisere.

Denne standarden beskriver hvordan hansker skal være utformet for å gi beskyttelse for hånd og håndledd ved sveising og liknende arbeid.

 • Sveisehansker skal blant annet gi beskyttelse mot sprut av smeltet metall, kortvarig eksponering for åpen flamme, strålevarme, kontaktvarme og mekanisk beskyttelse.

 • Man vurderer også hanskene basert på utforming og bruksområde, hvor type A betegner hansker med litt bedre beskyttelse mot varme, men med dårligere fleksibilitet og smidighet og type B betegner hansker med litt lavere beskyttelse mot varme, men med bedre fleksibilitet og smidighet.

ASTM_F2878-10.png

ASTM F2878-10

Motstandskraft mot penetrering av hypodermisk nål/kanyle.

Denne metoden brukes for å bestemme hvilken kraft som trengs for at en hypodermisk nål, kanyle, skal kunne trenge gjennom beskyttelsesmaterialet. Nålene kan ha tykkelsen 21, 25 eller 28 gauge. Beskyttelsesfunksjonen angis i Newton.

ESD.png

ESD

Elektrostatisk utladning – beskyttelse av elektronikk.
Materialet testes for vertikal resistans mellom hånd og elektrode.

 • Det som måles, er motstanden i materialet, og den skal være så lav som mulig slik at elektriske ladninger passerer gjennom materialet istedenfor å samles opp slik at man ikke risikerer en elektrostatisk utladning som kan ødelegge elektronikk i nærheten.

 • Motstanden i materialet skal være lavere enn 109 Ω for å være godkjent.

For fullgod beskyttelse av de elektriske produktene skal den ESD-merkede hansken brukes sammen med øvrig ESD-utstyr som klær, sko, armbånd med mer.

Livsmedel.png

Næringsmiddel

Materialer som kommer i kontakt med næringsmidler

 • Materialer som kommer i kontakt med næringsmidler må ikke kontaminere næringsmidlet med helsefarlige stoffer. Dette styres av forordning 1935/2004 som regulerer kravene til sporbarhet og identifikasjon i hele produksjonskjeden.

 • Produktene skal også være merket med glass/gaffel-symbolet.

 • EU-forordning 2023/2006 stiller krav til produsentens kvalitetssikringssystem for produkter som kan komme i kontakt med næringsmidler.

 • Vernehansker med glass/gaffel-symbolet oppfyller kravene iht. ovennevnte og kan brukes i kontakt med næringsmidler.

 • Hvilken/hvilke typer næringsmidler de er tilpasset for fremgår av bruksanvisningen som følger med produktet

EN455.png

EN 455

Krav til medisinske engangshansker.

Standard som spesifiserer krav og testmetoder for engangshansker til medisinsk bruk. Man stiller krav til og måler blant annet:

 • Tetthet.

 • Størrelsesfastsettelse.

 • Slitestyrke og tykkelse.

 • Strekkfasthet før og etter akselerert aldring.

 • Biologisk sikkerhet.